Reportages Vilans/VWS

14 maart 2011

dit is de alt tekst

 

Reportage op ´t congres én sfeerverslag van ´t congres

Vandaag draait op het VWS-congres over de Beginselenwet een film van Rekel! Op het congres is onze crew aanwezig om opnames te maken voor de sfeerreportage.

Beginselenwet

'In voor zorg! (een initiatief van het ministerie van VWS en Vilans voor medewerkers in de langdurige zorg), organiseert vandaag in Den Haag een congres over de Beginselenwet. In deze wet moet worden vastgesteld wat de rechten van cliënten in de langdurige zijn. Hoe kan ervoor gezorgd worden dat zij zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven houden? Daarover spreken medewerkers uit de langdurige zorg en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van VWS met elkaar tijdens het congres.

Reportage óp het congres

Bezoekers van het congres kijken onder meer naar een reportage over de beginselenwet. In deze film van Rekel spreekt een medewerker in de langdurige zorg, een beleidsmaker, een zorgverzekeraar en een bestuurder van een zorginstelling. Zij geven hun visie op de nieuwe wet en vertellen hoe zij het voor zich zien als cliënten zelf de regie krijgen.

Sfeerverslag van het congres

Tijdens het congres maakt een crew van Rekel opnames en haalt quotes gehaald bij bezoekers. Van deze opnames wordt een sfeerreportage gemaakt. Geïnteresseerden kunnen de film online bekijken op invoorzorg.nl. Bezoekers kunnen zo het congres herbeleven, medewerkers die niet aanwezig konden zijn op 't congres, kunnen met de bijeenkomst zo alsnog bijwonen.

 

In 2010 maakte Rekel ook al sfeerreportages voor VWS, van een ander congres van 'In voor Zorg!'