"Boodschap mooi verbeeld"

13 maart 2014

Janine Bezem - afdelingshoofd Jeugdgezondheidzorg GGD Gelderland-Midden

Het maken van films is niet onze core business. Op zulke momenten is het fijn om samen te werken met een organisatie die het vak verstaat en helpt om jouw boodschap mooi en doeltreffend te verbeelden. Rekel is zo'n organisatie.
 

Uitdaging

We zijn erg tevreden over het eindresultaat. Het is een film die jeugdverpleegkundigen in de klas tonen aan scholieren van 15-16 jaar oud. De  film is de introductie van een onderzoek over gezondheid en leefstijl. Belangrijke én persoonlijke onderwerpen, ook op die leeftijd. Het was een uitdaging om een film te maken die aansluit bij de wereld en beleving van de jongeren, zonder belerend of kinderachtig te worden. Rekel heeft met de beelden, de muziek en de voice-over de juiste balans in het verhaal gebracht.
 

Co-creatie

Tijdens het proces was het prettig dat Rekel meedacht, heldere adviezen gaf en duidelijk was over wat wel en niet mogelijk was. Bij de vertaling van het script, het regelen van de locaties, het screenen van de modellen en tijdens de filmdagen merk je dat dit hun vak is. Dat maakt dat we gedurende het proces een goed gevoel hadden over de samenwerking.