"De film verbeeldt de visie van Air Products perfect"

26 maart 2014

Theo Snijders - Managing consultant Wisse Kommunikatie

Eind 2013 hebben we samen met Rekel Producties een video voor Air Products gemaakt. Deze klant, een leverancier van industriële gassen, gebruikt video al vele jaren als integraal onderdeel van zijn communicatie. Nu ging het om een video waarin twee plantmanagers uitleggen hoe Air Products haar werkprocessen en systemen inricht om de 24/7 leveringsbetrouwbaarheid aan grote klanten als de chemische industrie en raffinaderijen te garanderen.

De interviews werden in één dag op twee plants opgenomen, waarbij de opdrachtgever gevraagd had om een wisselend perspectief tijdens de interviews. Rekel gebruikte daarvoor twee parallel geschakelde camera?s. Daarnaast werden tal van activiteiten op de beide fabrieken in beeld gebracht.

De samenwerking met Rekel Producties was bijzonder prettig. De gezamenlijke draaidag verliep ondanks alle veiligheidsmaatregelen en noodzakelijke improvisaties heel voorspoedig.

Het eindresultaat is een zeer dynamische en professionele film, die niet alleen de visie van Air Products perfect verbeeldt, maar die ook prachtige, en voor de doelgroep zeer herkenbare plaatjes van de dagelijkse werkzaamheden op een waterstoffabriek in de Botlek laten zien.  In de video worden bovendien statistieken verwerkt ter illustratie van het verhaal.

De video is onderdeel van een internationale campagne over ?operational excellence?. Hierin laat Air Products zien dat zijn fabrieken technisch geavanceerd, veilig en betrouwbaar zijn.