"Indrukwekkend hoe Rekel de opdracht heeft ingevuld"

05 april 2012

Barbara Stam - Directeur OWM Centramed B.A.

In het voorjaar van 2011 ontstond het idee om een film te maken over het belang van goede communicatie tussen artsen en patiƫnten, vooral na een medisch incident. Via de films voor de ZorgVeiligPrijs van IGZ, kwamen we in contact met Rekel en besloten dit project samen te doen. Regisseur Sander Ligthart werd erbij betrokken en zo was het team compleet.


We wisten niet waar we aan begonnen. Al snel bleek het niet eenvoudig om artsen te vinden die openlijk over dit onderwerp wilden spreken. Het voortraject kende vele hobbels: cases vinden, betrokken artsen bereid krijgen, de juiste toonzetting zoeken, filmen in ziekenhuizen. Niets ging vanzelf. Rekel heeft zich in deze lastige voorfase opgesteld als een standvastige, doortastende en professionele partner.


We zijn blij dat we hebben doorgezet want het resultaat mag er zijn. De beelden, de kleuren, de indringende shots, de muziek, de toon; alles draagt  bij aan het indringende karakter van de film over verbinding. De film is enthousiast ontvangen door VWS, bestuurders, zorgverleners en beroepsverenigingen. Vanwege het thema, vanwege de betrokken artsen, maar zeker niet in de laatste plaats vanwege de indrukwekkende manier waarop Rekel de opdracht heeft ingevuld.