"Rekel werkt vanuit grote betrokkenheid"

28 oktober 2011

Hella Smit - Communicatieadviseur RIVM

In de zomer van 2011 hebben wij Rekel Producties benaderd voor het maken van een serie voorlichtende films over het Rijksvaccinatieprogramma. In korte tijd is er intensief gewerkt: wij leverden inhoudelijke en praktische input zodat Rekel aan de slag kon met het schrijven van de scenario's. Rekel deed dat dat met slagkracht en vanuit grote betrokkenheid: meerdere Rekels waren tenslotte vader of moeder van een kind dat wel eens prikjes heeft gehad. Het onderwerp lag dicht bij hun eigen beleving.

De scenario's stonden snel, vlot daarna is in een paar dagen tijd op verschillende locaties gefilmd: bij consultatiebureaus, bij mensen thuis, in een laboratorium, in een ziekenhuis, op een speelplaats en bij het RIVM. Alles verliep volgens een strak, goed afgestemd schema. Op elke locatie werden met volledige inzet en een flinke dosis humor de beelden geschoten.

Door de enthousiaste en toegankelijke manier van samenwerking is er een mooi resultaat behaald: vier prachtige films over het Rijksvaccinatieprogramma. Top!