Terug naar overzicht

Verkeerskunsten

Promotie- en instructiefilms bij School op SEEF

ROV Zuid Holland

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) heeft Rekel Producties gevraagd een serie films te produceren ten behoeve van de leerlijn ?Verkeerskunsten? voor basisscholen. Verkeerskunsten is een lesmethode met praktische verkeerslessen. De methode is onderdeel van School op SEEF.

De films

Verkeerskunsten bestaat al enige jaren en wordt door veel scholen enthousiast opgenomen in het lesprogramma. Omdat het praktische lessen zijn, vraagt het om een grote inzet. ROV Zuid-Holland heeft daarom besloten om aan de bestaande lesmethode films toe te voegen, zo zijn scholen nog beter uitgerust en makkelijker in staat de lesmethode maximaal te benutten. De filmserie bestaat uit drie soorten films: voor leerlingen, leerkrachten en voor ouders.

Leerlingenfilms

De meeste films in de serie zijn de informatieve films voor de leerlingen zelf. Presentatoren Sipke Jan Bousema en Dolores Leeuwin nemen in de films een kijkje bij klassen die praktische verkeerslessen krijgen. De film kunnen in de klas worden getoond als introductie op een flink aantal praktische verkeerslessen uit de methode. Zo weten leerlingen wat ze in de les gaan doen en worden ze geprikkeld zelf aan de slag te gaan. Daarbij komt dat door herhaling de lesstof beter blijft hangen.

Ouderfilm

Daarnaast is er een promotie-/voorlichtingsfilm voor de ouders. Scholen kunnen deze film laten zien op ouderavonden met het idee om ouders voor te lichten over de rol die zij (kunnen) spelen in de ontwikkeling van (hun) kinderen in het verkeer. De film heeft daarbij een wervend karakter om ouders te stimuleren zich aan te melden als hulpouder bij de uitvoering van de lessen.

Leerkrachtenfilms

Tenslotte hebben we een promotie-/voorlichtingsfilm en enkele instructiefilms voor de leerkrachten gemaakt. Deze films geven leerkrachten (en hulpouders) informatie over wat Verkeerskunsten is, hoe je de methode inzet in de praktijk en wat dit met zich meebrengt.

Opdrachtgever
ROV Zuid Holland
Project
Verkeerskunsten
Datum
27-07-2012
Techniek
DSLR, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl