Terug naar overzicht

Moot Court

Promotiefilm voor het vak Moot Court aan de Universiteit Leiden

Moot Court

In de zomer van 2012 hebben we onze serie promotiefilms over bacheloropleidingen aan de rechtenfaculteit aan de Universiteit Leiden aangevuld met een vierde promotiefilm: Moot Court.

Moot Court is een vak dat alle studenten aan de rechtenfaculteit volgen tijdens hun bacheloropleiding. Studenten ervaren in dit praktische vak aan den lijve wat het is om een pleitsessie te houden voor echte rechters. Moot Court bestaat uit een aantal lessen waarbij studenten leren werken aan het opstellen van een goed onderbouwd pleidooi. Daarnaast werken ze met hulp van videotrainingen aan een goede presentatie.

De film

De directeur van Moot Court, Clementine Breedveld-de Voogd, vertelt in de film wat Moot Court is, waarom het vak belangrijk is en waarin Leiden zich onderscheidt van andere rechtenstudies.

Anke Holtland volgt als tweedejaars student Moot Court. We zien haar tijdens de videotraining, we horen wat zij aan inhoudelijke feedback krijgt op haar juridisch betoog en tenslotte zien we Anke tijdens de afsluiting van de lessenserie, als gedaagde tijdens de pleitsessie in de oefenrechtbank.

Opdrachtgever
Universiteit Leiden
Project
Moot Court
Datum
17-07-2012
Techniek
DSLR, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl