Terug naar overzicht

Telemetrie van de Toekomst

Infopromo over het telemetrie netwerk van de Gemeente Almere

Telemetrie netwerk

Voor de aansturing en monitoring van onderstations, zoals rioolgemalen, sluizen en bruggen maken gemeentes gebruik van een telemetrie netwerk. Meestal wordt het beheer van deze netwerken aanbesteed en is een gemeente voor een bepaalde tijd afhankelijk van de aannemer.
Het telemetrie netwerk van de Gemeente Almere onderscheidt zich van andere netwerken door het gebruik van opensource toepassingen. Hierdoor is het mogelijk om andere partijen mee te laten werken. Daarmee is de Gemeente Almere aannemer onafhankelijk. Dit maakt het systeem niet alleen flexibeler, het biedt gemeentes ook de mogelijkheid om gunstiger prijsafspraken te maken.

De film

Voor de Gemeente Almere hebben we een informatieve film geproduceerd met een promotioneel karakter (infopromo) over het telemetrie netwerk van de gemeente. In deze film wordt duidelijk hoe het systeem werkt en wat de mogelijkheden en voordelen zijn. De film wordt ingezet op bijeenkomsten en op internet. De film heeft als doel om verschillende betrokkenen, maar vooral andere gemeentes, over te halen ook met dit systeem te gaan werken.

Om de werking van ondergrondse systemen in beeld te brengen is in de film een combinatie gemaakt van gefilmde beelden en animatie.

 

Opdrachtgever
Gemeente Almere
Project
Telemetrie van de Toekomst
Datum
19-04-2012
Techniek
XDCAM EX, After Effects

Meer informatie over deze productie

Paul Keyzer

Paul Keyzer

Telefoon: [06] 24635530

paul@rekelproducties.nl