Terug naar overzicht

Duizend Moeders

Teaserfilms en kick-off film campagne Duizend Moeders

Opdracht

Pharos is een kennis- en adviescentrum op het gebied van gezondheidszorg voor migranten, vluchtelingen en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

De organisatie heeft ons gevraagd om een serie teasers (vijf films) te produceren voor de ?stille fase' van de Social Media campagne 'Duizend Moeders'. De films zijn ingezet om attentie te genereren onder de doelgroep zodat er bij de start van de campagne al flink wat volgers zijn op de verschillende Social Media platforms.

Duizend Moeders

'Duizend Moeders' is een campagne met als doel om dochters van Turkse en Marokkaanse komaf te stimuleren hun moeders te informeren over het bevolkingsonderzoek borstkankerscreening, zodat zij een weloverwogen beslissing kunnen nemen er wel of niet aan mee te doen.

Bij aanvang van de stille fase mocht nog niet duidelijk worden dat het om deze doelgroep en om borstkankerscreening gaat. Kijkers worden in de teaserserie allereerst aangesproken op hun liefde voor hun moeder. Vanuit die brede basis wordt de trechter per film steeds smaller, totdat bij de lancering van de campagne op 2 oktober 2012 duidelijk werd waar het om draait: dochters van Turkse en Marokkaanse moeders stimuleren hun moeder te informeren over het belang van borstkankerscreening. De films zijn gepubliceerd op de FaceBook-pagina van Duizend Moeders en op het YouTube-kanaal van de campagne.

Opdrachtgever
Pharos
Project
Duizend Moeders
Datum
02-10-2012
Techniek
DSLR, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl