Terug naar overzicht

Zorgveiligprijs 2012

Films over de drie genomineerden van de IGZ Zorgveiligprijs 2012

De genomineerden

Ook dit jaar mochten wij in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) weer drie films maken van genomineerden voor de ZorgVeiligPrijs. Dit jaar waren de volgende prachtige initiatieven voor de verbetering van de patiëntveiligheid genomineerd:

  1. CrisisMonitor ? Bavo Europoort
  2. Veiligheid van medicatie achter de voordeur ? Hogeschool Utrecht
  3. De patiëntenbrief - AMC

 

De films zijn vertoond op 21 juni 2012 tijdens het jaarlijkse congres van de IGZ over Patiëntveiligheid. Dit jaar is Bavo Europoort de winnaar van de ZorgVeiligPrijs. De jury was van mening dat zij met hun initiatief 'CrisisMonitor' een instrument hebben ontwikkeld dat een grote bijdrage levert aan het terugdringen van separaties en agressie-incidenten en zo bijdraagt aan het verbeteren van de veiligheid van patiënten en medewerkers in de acute psychiatrie.

 

Over de ZorgVeiligPrijs

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de ZorgVeiligPrijs in 2009 in het leven geroepen. De prijs wordt uitgereikt aan het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg. Aanbieders van zorg, maar ook medische producten en preventie komen in aanmerking. De IGZ vindt het belangrijk om positieve prestaties op het gebied van patiëntveiligheid te belonen. Door goede initiatieven zichtbaar te maken kan men van elkaar leren en kan de kwaliteit van zorg verbeteren.

Wij maken al sinds het bestaan van de prijs jaarlijks (20092010 en 2011) de films over de genomineerde initiatieven.

Opdrachtgever
IGZ
Project
IGZ Zorgveiligprijs 2012
Datum
22-06-2012
Techniek
HDV

Meer informatie over deze productie

Paul Keyzer

Paul Keyzer

Telefoon: [06] 24635530

paul@rekelproducties.nl