Terug naar overzicht

Zorgveiligprijs 2013

Films over de drie genomineerden van de IGZ Zorgveiligprijs 2013

De genomineerden

In opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hebben wij voor de ZorgVeiligPrijs 2013 de films gemaakt over de genomineerde initiatieven voor de verbetering van de patiëntveiligheid. Dit jaar waren de volgende initiatieven genomineerd:

  1. Amphia Ziekenhuis Breda met een checklijst voor het aanvragen van bloedtransfusies
  2. Het Oogziekenhuis Rotterdam met Patient Empowerment exit checklist
  3. UMC St Radboud met de Crew Resource Management Teamtraining (CRM)

De films zijn vertoond op 20 juni 2013 tijdens het jaarlijkse congres van de IGZ over Patiëntveiligheid.

De winnaar

De Zorgveiligprijs is dit jaar gewonnen door UMC St Radboud. De Crew Resource Management (CRM) teamtraining voor de IC van het UMCN St Radboud is samen met vliegmedisch bedrijf Wings of Care uitgevoerd. Dit CRM-concept is gebaseerd op veiligheidslessen uit de luchtvaart en richt zich op teamfunctioneren en onderlinge communicatie tussen professionals. De effecten van de training zijn gemeten en de resultaten laten zien dat er een aanzienlijke vermindering is van complicaties en dat ook het veiligheidsklimaat is verbeterd.

5-jarig jubileum ZorgVeiligPrijs

Dit jaar beleeft de ZorgVeiligPrijs haar 5-jarig jubileum. In 2009 geeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de prijs voor het eerst uitgereikt aan het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg. De Inspectie vindt het belangrijk om positieve prestaties op het gebied van patiëntveiligheid te belonen. Door goede initiatieven zichtbaar te maken kunnen zorgprofessionals van elkaar leren zodat de kwaliteit van zorg verbetert.

Ook voor ons was 2013 een jubileum als het gaat om de films over de genomineerde initiatieven. Al sinds het bestaan van de prijs maken we deze films jaarlijks (20092010, 2011 en 2012).

Opdrachtgever
IGZ
Project
IGZ Zorgveiligprijs 2012
Datum
27-06-2013
Techniek
Canon EOS C100

Meer informatie over deze productie

Paul Keyzer

Paul Keyzer

Telefoon: [06] 24635530

paul@rekelproducties.nl