Terug naar overzicht

Fietsstad 2016

Animatie over Bikenomics, het thema van Fietsstad 2016 voor De Fietsersbond

Fietsstad 2016: Bikenomics

Thema van de verkiezing Fietsstad 2016 is bikenomics, de waarde van de fiets(er). Daarbij draait het om de vraag: Hoe profiteren gemeentes van de de goudmijn die de fietser is? Zien gemeentes het geld dat in fietsbeleid wordt gestoken als een investering die zich makkelijk terugverdient?
De fietser heeft veel waarde. Het fietsen brengt hemzelf een verbeterde gezondheid, een besparing van brandstofkosten en bovenal plezier. Maar ook voor vele anderen is de fietser een goudmijn. Voor de middenstand, waar hij regelmatig langskomt en zijn geld besteed. Voor de overheid die zo minder hoeft te investeren in de auto-infrastructuur en door de aanleg van fietsstraten en fietspaden neemt de waarde van woningen ook nog eens toe. Zo zijn er vele partijen die profiteren van de waarde van de fiets.

Gemeentes die goed mee bezig zijn met bikenomics, kunnen zich bij de Fietsersbond inschrijven voor de verkiezing Fietsstad 2016.

 

 

De animatie

Om gemeentes te informeren en te prikkelen zich in te schrijven voor de verkiezing, heeft de Fietsersbond ons gevraagd een animatie te maken over Bikemomics.

Op 20 november 2014 is de animatie voor het eerst vertoond; bij de lancering van de Fietsstadverkiezing 2016, op het Nationaal Fietscongres 2014 in Zwolle.

Opdrachtgever
Fietsersbond
Project
Animatie Bikenomics Fietsstadverkiezing 2016
Datum
03-12-2014
Techniek
After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl