Terug naar overzicht

MKBA Stadslandbouw

Animatie over Maatschappelijke Kosten Baten Analyse Stadslandbouw voor Wageningen UR

Stadslandbouw

Stadslandbouw staat in de belangstelling. Omdat het over een brede range baten oplevert: op het gebied van gezondheid, welzijn, zorg en ook op economisch vlak!

In steeds meer gemeenten zien beleidsmakers dit in. Maar wie neemt het voortouw stadslandbouw op de agenda te zetten? En het ook daadwerkelijk in te voeren? Lastig. De baten liggen namelijk op verschillende beleidsterreinen. Een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) maakt duidelijk waar de baten liggen, welke bedragen je eraan kunt koppelen en welke partijen er allemaal van profiteren. Deze inzichten helpen om draagvlak te creƫren voor de invoering van stadslandbouw.

De animatie

Wageningen UR wil stadslandbouw en MKBA Stadslandbouw graag onder de aandacht van gemeenten en beleidsmakers brengen en vroeg ons een animatie te maken die hiervoor ingezet kan worden.

De animatie is opgebouwd uit iconische illustraties in combinatie met typografische elementen. Het resultaat is een 'infographic' waarin kernwoorden en illustraties de voice-over ondersteunen en versterken. 

De animatie is o.a. ingezet tijdens de Dag van de Stadslandbouw en draait op de website van Wageningen UR.

Omdat Wageningen UR ook internationaal communiceert over hun onderzoeken, is ons gevraagd ook een Engelse versie van de film te maken. Deze staat op de Engelstalige site van de WUR over Stadslandbouw.

"Verrassende, creatieve invulling"Mascha Rutten - Senior Communicatieadviseur Wageningen UR
Opdrachtgever
Wageningen UR
Project
MKBA Stadslandbouw
Datum
14-05-2014
Techniek
After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl