Terug naar overzicht

RIVM #Jeugdimpuls

Films voor 't project 'Scholen inspireren scholen' van RIVM Centrum Gezond Leven

Gezonde Scholen

RIVM Centrum Gezond Leven heeft vanuit Gezonde Scholen #Jeugdimpuls Gezonde Leefstijl geïnitieerd. Doel is om via scholen en sociale media een gezonde leefstijl bij jongeren te bevorderen. Verschillende thema?s worden belicht: alcohol, roken, drugs, letselpreventie, voeding, beweging en seksuele gezondheid, sociaal-emotionele ontwikkeling en een gezond binnenmilieu op scholen. 

Scholen inspireren scholen

Eén van de activiteiten die in dit kader door het RIVM is opgezet is ?Scholen inspireren scholen?. Scholen (basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO-opleidingen) kunnen zich inschrijven als ze een initiatief hebben genomen dat past binnen de ideeën van #Jeugdimpuls. Dat kan gaan om het opzetten van een rookvrij schoolplein, een plan om pesten aan te pakken of het opzetten van sport- en beweegactiviteiten.

De films

RIVM heeft scholen opgeroepen hun initiatief op de ?gezonde kaart? te zetten om zo andere scholen te inspireren hun voorbeeld te volgen. Promoten van het initiatief kan door een film te (laten) maken, een artikel te publiceren of een bijeenkomst te organiseren. Het RIVM heeft een aantal scholen geselecteerd dat zich heeft aangemeld. Deze scholen krijgen financiële steun om hun project te etaleren. Voor scholen die ervoor kiezen een film te laten maken, heeft het RIVM Rekel benaderd. Als producent realiseren we de films voor de betreffende scholen. Inmiddels is één film opgeleverd en in gebruik genomen.

Sportservice Haarlemmermeer

Sportservice Haarlemmermeer biedt scholen in hun werkgebied verschillende diensten om het sportaanbod op school te verrijken. Eén van de scholen die daar enthousiast op inspeelt is het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep. Wij maakten daar opnames van verschillende sportactiviteiten die ze zonder 't aanbod van de Sportservice Haarlemmermeer niet konden realiseren. 

"Flexibel en op maat"Joyce Möhringer - PR & Communicatie Sportservice Haarlemmermeer
Opdrachtgever
RIVM
Project
#Jeugdimpuls - Scholen inspireren scholen
Datum
02-01-2014
Techniek
Canon EOS C100

Meer informatie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl