Terug naar overzicht

Hoe werkt Locus?

Animatie over de werkwijze van Locus Netwerk

Locus Netwerk

Locus adviseert en ondersteunt bij het invullen van inclusief werkgeverschap. Met bedrijfsaanpakken op maat helpt Locus mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Locus werkt daarbij vanuit de vraag van bedrijven en op basis van goede praktijkvoorbeelden.

Als netwerkorganisatie verbindt Locus bedrijven, gemeenten, sw-bedrijven en andere waardevolle dienstverleners. In het proces van samen afspraken maken ondersteunt Locus. Die afspraken gaan concreet over de manier waarop bedrijven productief werk kunnen maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarnaast deelt Locus kennis in haar netwerk. En ze ontwikkelen en begeleiden pilots.

Zo helpt Locus landelijk opererende bedrijven om duurzaam inclusief te ondernemen.

De animatie

In de animatie leggen we de werkwijze van Locus op abstracte wijze uit. We zien hoe Locus en alle bedrijven en publieke organisaties in het netwerk zich tot elkaar verhouden en hoe ze elkaar van dienst kunnen zijn.

In dat verhaal duiken we af en toe de praktijk in. Op basis van echte casussen zien we hoe Locus het hoofdkantoor van een internationale meubelketen helpt met een pilot bij een van de vestigingen en dit daarna uitrolt bij alle vestigingen. Daarnaast zien we hoe Locus ook bottum up werkt: een goed voorbeeld bij een lokale vestiging van een landelijke frisdrankenproducent wordt met hulp van Locus ook bij de andere vestigingen uitgerold.

In 2016 heeft Locus ons gevraagd ook een Engelse versie van de animatie te maken. Ze zetten deze versie in tijdens meetings met internationale contacten en de internationale filmversie staat ook op de Engelse landingspagina van Locus

"Werken met Rekel is een feestje!"C├ęcile Brvar - Senior Communicatieadviseur Locus
Opdrachtgever
Locus Netwerk
Project
Animatie werkwijze Locus
Datum
26-11-2015
Techniek
After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl