Terug naar overzicht

Stadslandbouw Verdienmodellen

Animatie over verdienmodellen in de Stadslandbouw voor Wageningen UR

Stadslandbouw

Op het gebied van stadslandbouw worden steeds meer initiatieven genomen. Maar hoe kunnen deze ondernemers verdienen met hun idee? Wageningen UR heeft vijf strategieën op een rijtje gezet.

Ondernemers die zich willen richten op landbouw voor de stad, kunnen met elementen uit de strategieën een rendabel verdienmodel voor hun stadslandbouw initiatief samenstellen.

De animatie

In de animatie worden de vijf strategieën getoond. Aan de hand van het verhaal van  'boer Jan' zien we hoe hij elementen uit de verschillende strategieën selecteert. Jan creëert hiermee een rendabel verdienmodel voor zijn stadslandbouw initiatief.

De animatie is een vervolg op MKBA Stadslandbouw. Hij is dan ook opgebouwd uit vergelijkbare iconische illustraties en typografische elementen. 

Omdat Wageningen UR ook internationaal communiceert over hun onderzoeken, hebben we ook deze van animatie een Engelstalige versie gemaakt. Deze staat op de Engelstalige site van de WUR over Stadslandbouw.

De Engelse animatie hebben we ook in het Chinees (Mandarijn) ondertiteld. Wageningen UR heeft in China contacten met verschillende universiteiten en steden en vanuit de WUR doet een Chinese onderzoekster acquisitie in China. Wageningen UR zet de animatie in bij diverse acquisitietrajecten en heeft de animatie op de Chinese variant van YouTube gezet. 

"Animaties stadslandbouw: compact en toch diepgang"Erika van Gennip - Communicatieadviseur Wageningen UR
Opdrachtgever
Wageningen UR
Project
Stadslandbouw Verdienmodellen
Datum
31-01-2015
Techniek
Illustrator, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl