Terug naar overzicht

peer to parent

Corporate informatiefilm in opdracht van JSO

Vraag het ze zelf!

Expertisecentrum voor jeugd, samenleving en opvoeding (JSO), heeft samen met GGD Hollands Midden en Jongeren Informatie Punt ExposeYour gewerkt aan het project 'Vraag het ze zelf!'. Doel van het project is het vergroten van de weerbaarheid van jongeren ten opzichte van middelengebruik (roken, blowen, alcohol, energydrink) en relationele vorming. Om dat bereiken wil de projectgroep vaardigheden van ouders versterken op het gebied van gespreksvoering, betrokkenheid en grenzen stellen. Hierbij zetten ze jongeren in als voorlichters, op bijvoorbeeld ouderavonden of andere informatiebijeenkomsten voor ouders. 

Film Peer to Parent

De inzet van jongeren, naast een volwassen voorlichter, heeft de naam 'Peer to Parent' gekregen. In de film zien we hoe de inzet van een jongerenvoorlichter in de parktijk werkt. Marcel en z'n dochter Imke hebben dit ervaren toen jongerenvoorlichter Michael op een ouderavond van Imke's school is geweest.

Deze film is onderdeel van een serie films voor 'Vraag het ze zelf!':

 

  • een animatie over 't principe Peer to Parent
  • vijf films waarin jongeren hun ervaring over een specifiek onderwerp vertellen (deze films mogen online niet vertoond worden)

 

 

 

 

Opdrachtgever
JSO
Project
Vraag het ze zelf!
Datum
16-03-2015
Techniek
Sony FS7, Adobe Premiere Pro, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl