Terug naar overzicht

De Bibliotheek

Corporate moodfilm in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek

De Bibliotheek van de toekomst

Openbare bibliotheken zijn als knooppunt van kennis, contact en cultuur een stimulerende omgeving. Hier kunnen mensen van alle leeftijden zich ontwikkelen. En dat is nodig, want zonder taalvaardigheid en digitale vaardigheden is participeren in onze kennissamenleving steeds moeilijker.

Bibliotheken spelen hierin een belangrijke rol. Ze hebben een gevarieerd aanbod om de basisvaardigheden van burgers te ondersteunen en hun zelfredzaamheid te bevorderen. Dat aanbod stemmen ze in samenwerking met gemeenten af op de lokale behoeftes.

Samen met partners ondersteunt de Koninklijke Bibliotheek (KB) bibliotheken in hun lokale dienstverlening, onder meer door landelijke programmalijnen op het gebied van lezen en leren. In dat kader heeft de KB ons gevraagd om een korte film te maken over de bibliotheek als plek van lezen en leren voor alle leeftijden.

De film

We hebben er voor gekozen een moodfilm te maken. Hierin zien we de bibliotheek als een plek voor iedereen, in alle fasen van het leven. Daarbij visualiseren we de doorgaande lees- en leerlijn als een echte lijn die met de personen in de film meebeweegt en hen verbindt.

In de film zien we hoe de bibliotheek er is voor iedereen. Om te lezen, te leren, te ontmoeten. Job Cohen (mede-auteur van 'De Bibliotheek van de toekomst') vertelt het verhaal van de bibliotheek. Wat is de bibliotheek? En wat betekent de bibliotheek voor de verschillende bezoekers? Cohen vertelt kortom over de veelzijdigheid van de openbare bibliotheek als plek om te leren voor alle leeftijden van 0-101.

Naast de Nederlandse film hebben we ook een Engelse versie gemaakt: The Library.

 

"Precies wat we wilden!"Brit Hopman - Adviseur Koninklijke Bibliotheek
Opdrachtgever
Koninklijke Bibliotheek
Project
Doorlopende leer- en leeslijn
Datum
16-03-2015
Techniek
Sony FS7, Final Cut Pro, After Effects

Meer informatie over deze productie

Paul Keyzer

Paul Keyzer

Telefoon: [06] 24635530

paul@rekelproducties.nl