Terug naar overzicht

Dat gaat mij niet gebeuren

Korte docu waarin Rudi Kemna dopinggebruik toegeeft

Dat gaat mij niet gebeuren

Zo luidt een uitspraak van ex profwielrenner Rudi Kemna. Hij gebruikt deze regelmatig tijdens presentaties die hij voor de Dopingautoriteit geeft door het hele land. Daarin vertelt hij jonge, aanstormende talenten over dilemma's rondom doping en over zijn eigen epo-gebruik. Kemna wil daarmee bijdragen aan een cultuuromslag in zijn sport met als einddoel een dopingvrije wielersport. 

Om meer mensen kennis deelgenoot te maken van zijn verhaal heeft de Dopingautoriteit ons gevraagd dit videoportret te maken. Voor vertoning in Londen is de film ook Engels ondertiteld.

De film

In de film vertelt Rudi Kemna zijn verhaal; over de tijd waarin hij als profwielrenner actief was, de cultuur die er toen heerste, zijn epo-gebruik, maar ook over hoe het nu is. Kemna is ploegleider van Giant en probeert met een duidelijk visie de dopingcultuur in het huidige peloton op z'n minst ter discussie te stellen. Dat kan natuurlijk niet als je niet eerst zelf met de billen bloot gaat.

In de film wisselen shots uit een interview met Rudi Kemna af met bewerkte beelden uit de documentaire 'Nieuwe Helden' van Pieter van Huystee.

Opdrachtgever
Dopingautoriteit, KNWU, NOC*NSF
Project
Rudi Kemna
Datum
31-01-2015
Techniek
Canon C300, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl