Terug naar overzicht

Objective quality control in the fresh chain

Animatie over objectieve kwalititeitsmeting van versproducten

Food and Biobased Research

De afdeling Food & Biobased Reseach van Wageningen UR is bezig met het ontwikkelen van een tool waarmee kwekers, telers, handelaren en retailers groenten en fruit objectief kunnen meten op intrinsieke waardes, zonder de vrucht te beschadigen!

Weten welke kwaliteiten een vrucht heeft, helpt om te besluiten op welke markt de versproducten afgezet het best afgezet kunnen worden. Lang houdbare producten zijn bijvoorbeeld geschikt voor export, terwijl kort houdbare vruchten zich beter lenen voor lokale verkoop. Dankzij de tool gaat minder oogst verloren en komen versproducten beter tot hun recht!

De animatie

Wageningen UR wil kwekers, telers, handelaren en retailers graag de hoogte te brengen van deze ontwikkeling. Ze zetten de animatie die wij voor ze hebben gemaakt in bij de communicatie.

In de film wordt een aardbei als voorbeeld gesteld. Weten worden hoe het zit met de smaak en houdbaarheid van de aardbeien uit een oogst is waardevol. Dankzij de meet-tool die Wageningen UR ontwikkelt kunnen deze intrinsieke kwaliteiten gemeten worden, zonder de aardbeien te beschadigen. Beter voor de omzet en prettig voor de afnemers!

Ook een animatie laten maken? Neem vrijblijvend contact met ons op: 030 2510424

Opdrachtgever
Wageningen UR
Project
Objective quality control in the fresh chain
Datum
14-01-2016
Techniek
Illustrator, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl