Terug naar overzicht

Whereabouts

Silhouetfilms waarin talenten en topsporters worden voorgelicht over whereabouts en tuchtprocedure

Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport

De Dopingautoriteit en NOC*NSF hebben samen de Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport (DLDS) ontwikkeld. Deze is in 2015 ingevoerd. In de DLDS zijn leerdoelen bepaald voor drie verschillende fasen in de carrière van talent naar topsporter: brons, zilver en goud.

Om de effectiviteit en het bereik van de voorlichting te vergroten heeft de Dopingautoriteit een e-learningprogramma gemaakt voor de de doelgroep Brons (jonge sporttalenten van ca. 15 jr.). Voor deze e-learningmodule hebben we verschillende films gemaakt, waaronder deze silhouetfilms.

De animaties

Wens van de Dopingautoriteit was om de serie films (die al onderdeel uitmaken van het voorlichtingspakket) uit te breiden met films in een andere vorm. Zeker in een e-learning omgeving is variatie in films welkom. We hebben gekozen voor silhouet-animaties omdat die gelegenheid geven tot het invoegen van wat luchtigheid aan de zware inhoudelijke materie.

We hebben twee silhouetfilms gemaakt:

  1. Whereabouts: deze film geeft aan waar je als sporter mee te maken krijgt als je verplicht wordt aan te geven waar je bent gedurende een bepaalde periode. Dit is belangrijk omdat dopingcontroleurs sporters dan altijd kan vinden voor het afnemen van een dopingcontrole
  2. Tuchtprocedure: deze film laat zien wat er allemaal gebeurt vanaf het moment dat je positief wordt getest op doping.

 

Ook een animatie laten maken? Neem vrijblijvend contact met ons op: 030 2510424

Opdrachtgever
Dopingautoriteit
Project
Silhouetfilms Whereabouts & Tuchtprocedure
Datum
12-09-2017
Techniek
Illustrator, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl