Terug naar overzicht

Dat gun je niemand

Portretfilm waarin biljarter Harrie van de Ven vertelt over zijn dopingovertreding

Koninklijke Nederlandse Biljartbond

De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) maakt zich net als andere sportbonden hard voor een dopingvrije sport. Dat doen ze in samenwerking met de Dopingautoriteit, want ook de biljartwereld heeft te maken met doping.

In de meeste gevallen overtreden biljarters de dopingregels doordat ze medicijnen gebruiken die op de dopinglijst staan. Om biljarters daar bewust van te maken heeft de KNBB de website Schone Afstoot gemaakt. Hierop staat informatie over doping, waaronder enkele animaties die we voor de Dopingautoriteit hebben gemaakt, een bewerking van een animatie en een film waarin topbiljarter Harrie van de Ven vertelt over zijn schorsing.

Portretfilm

We hebben ervoor gekozen om het verhaal van Harrie te vertellen in de vorm van een portretfilm. Hierin vertelt hij over zijn onbewuste dopingovertreding. Al jaren slikt Van de Ven dezelfde pillen voor zijn bloeddruk, op voorschrift van zijn dokter. Bij de laatste dopingcontrole was hij ineens positief getest. Met zijn bloeddrukpillen had Harrie de dopingregels overtreden! En dat terwijl hij bij eerdere controles met dezelfde medicatie geen overtreding had gemaakt. De pillen die Harrie al jaren gebruikte waren op de dopinglijst gekomen, dat wist Van de Ven niet. 

Met zijn verhaal willen Harrie en de Dopingautoriteit andere biljarters waarschuwen. Want zo'n schorsing gunnen ze niemand.

Naast de portretfilm hebben we voor de KNBB ook een animatie gemaakt waarin biljarters op heldere wijze uitleg krijgen over geneesmiddelendispensatie.

Opdrachtgever
KNBB
Project
Animatie geneesmiddelendispensatie
Datum
08-01-2017
Techniek
Illustrator, After Effects

Meer informatie over deze productie

Paul Keyzer

Paul Keyzer

Telefoon: [06] 24635530

paul@rekelproducties.nl