Kennismaken?

15 januari 2015

 

Categorie: Achter de schermen

Auteur: Kristian Claas

 

Na 10 jaar werken als o.a. editor en samensteller bij tv en film, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik zocht meer diversiteit, het liefst in een inspirerend, niet te groot team. Met al deze wensen kwam ik aan tafel te zitten bij Maaike en Paul, na mijn reactie op een vacature. En sinds april 2014 mag ik mij Rekel regisseur/producer noemen.
 
Dat onze klanten divers zijn werd mij snel duidelijk. Zo stond ik al na een paar weken met tout PR Nederland op de set voor de VPRA Awards. En niet veel later liep ik als cameraman door een veel te drukke middelbare school met camera-schuwe pubers om een film te maken voor Snapput.Weer een dag later was ik dan druk bezig met het casten van personen voor een commercial. Het is de diversiteit aan klanten die ons werk zo leuk maakt. Want in de basis zijn al die diverse opdrachtgevers op zoek naar een club die een communicatievraag kan omvormen naar een heldere, vlotte infofilm. 

Een van de mooiste producties afgelopen jaar was voor mij de commercial voor Arval. De leasemaatschappij wilde graag duidelijk maken dat zij zich écht in mogelijke klanten verdiept voor ze een heldere leaseoplossing neerleggen. Het concept werd geschreven door de reclamejongens van JWT. Deze liet nog genoeg ruimte voor creatie van onze kant, wat soms leidde tot hilarische brainstormsessies. Wij zijn een klein productie bedrijf  dus ook als regisseur moet je vol aan de bak met betrekking tot productie. Gelukkig is altijd iemand van ons team uitvoerend producent -in dit geval was dat Paul- waar je productionele gedachten en beslissingen tegen aan kunt houden. 

Uiteindelijk lag er een script, waren acteurs en locaties gescout en werden de draaidagen gepland. Het was mijn eerst regieklus bij Rekel en dan ook nog eens in een redelijk grote productie, dus er viel nog wel het een en ander te bewijzen. Het was daarom heel prettig om mijn goede vriend en top-cameraman Aage Hollander in het opnameproces te betrekken. Dat gaf rust zodat ik maximaal kon focussen op alle facetten van het commercial maken. Met een resultaat waar ik trots op ben!

  

2015 is al weer een paar weken oud en als ik een blik werp in de agenda, dan zie ik een paar hele mooie producties die wij in de komende periode gaan realiseren. En er komen ongetwijfeld nog vele leuke ontmoetingen met (potentiële) klanten aan. Met veel plezier gaan we voor hen creatieve oplossing verzinnen. 

 

Via dit nieuwe Nieuwsblog houden de Rekels je op de hoogte van het reilen en zeilen in het film- en communicatievak en over de werkzaamheden van Rekel Producties in het bijzonder. Daarnaast kun je op deze pagina alles lezen over al opgeleverde producties.