Beroemde Rekels

Slim, scherp en alert

Een Rekel is een mannetjesvos. Hij is slim, heeft scherp zicht en luistert goed. Veel Rekels zijn beroemd en bijna allemaal hebben ze televisie ervaring. Wie is uw favoriete Rekel?

Flens

Flens is bekend van Bolke de beer. A.D. Hildebrand heeft hun avonturen bedacht en beschreven. In de jaren zeventig heeft Flens op TV jarenlang de slimme vos uitgehangen in het bos van Bolke.

Lowieke

Van alle Rekels heeft Lowieke de meeste televisie ervaring. Altijd in voor een lekker portie beukennoten. Hier speelt hij de rol van Reinaert in het verhaal met de raaf.

Reinaert

Reinaert: al bekend sinds de 13e eeuw! Het Vlaamse heldendicht 'Van den vos Reynaerde' beschrijft Reinaerts avonturen. Hierin is hij de raaf steeds te slim af.

Roodstaart

De dieren van het groene woud vrezen hem allemaal: Roodstaart. Toch heeft hij er nooit één te pakken gekregen. Roodstaart is wereldberoemd en wordt verschillend getekend: Japanners maken zijn ogen graag wat groter.

Smirre

Net als Roodstaart krijgt Smirre zijn prooi nooit te pakken. Toch steelt hij de show met zijn geklungel. Nils Holgersson is zelfs slimmer dan een vos... Wat een fantasie!

Valko

Valko is de kleinzoon van Reinaert en beleeft spannende avonturen in de boeken van A.D. Hildebrand. Deze auteur is ook geestelijk vader van Bolke en Flens.

Zwieber

Zwieber is de stiekeme vos uit de TV-serie Dora. Hij zit Dora vaak dwars bij haar avonturen. Kijkers kunnen Dora helpen. Als ze een paar keer "Zwieber niet stelen!" zeggen, wijkt het gevaar.

 

 

Swift

Swift is de grote vriend van David de kabouter. Hij brengt David op z'n rug naar alle delen van de wereld.