Terug naar overzicht

Gezonde Gemeente

Promotiefilm voor het RIVM over de digitale Handreiking Gezonde Gemeente

Gezond Leven

Het RIVM Centrum Gezond Leven heeft ons voor het Loket Gezond Leven gevraagd een informatieve promofilm te maken voor het onderdeel Gezonde Gemeente.

Loket Gezond Leven is een portal van het RIVM voor professionals die werken aan de gezonde leefstijl van burgers. Op de site staat informatie over gezondheid in settings als school, gemeente, wijk en werk. Onderdeel van het loket is de Handreiking Gezonde Gemeente. Dit is dé verzamelplaats van informatie voor gemeentelijk gezondheidsbeleid. Beleidsmedewerkers vinden er informatie, tips en voorbeelden om hun beleidsproces in te richten en om de preventie van gezondheidsproblemen in de gemeente concreet te maken.

De film

De film is bedoeld voor beleidsmedewerkers van gemeenten die benieuwd zijn hoe ze met behulp van de Handreiking Gezonde Gemeente effectief kunnen werken aan een Gezonde Gemeente.

In de film vertellen drie organisaties over hun ervaring met de handreiking: GGD Rivierenland, Gemeente Zaltbommel en de Gelderse Sport Federatie. Elk hebben zij de handreiking op een andere manier gebruikt. De film heeft als doel te informeren over de Handreiking Gezonde Gemeente en moet aansporen om met de handreiking te gaan werken.

Parallel aan deze productie werken we ook aan drie films voor de Gezonde School: voor het MBO, voor het voortgezet onderwijs en voor het basisonderwijs

 

Opdrachtgever
RIVM
Project
Gezonde Gemeente
Datum
12-03-2012
Techniek
DSLR, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl