Terug naar overzicht

Gezonde School

Promotiefilms met een informatief karakter over de handleiding Gezonde School

Gezonde Scholen

Gezonde School is een programma van 't RIVM Centrum Gezond Leven en partners. Met het programma versterken ze de gezondheidsbevordering in het primair en voortgezet onderwijs (po en vo) en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Voor professionals in het onderwijs is daarvoor onder andere het platform Gezondeschool.nl ontwikkeld. 

Een Gezonde School biedt veel voordelen. Kinderen en jongeren presteren beter en er is minder ziekteverzuim.  Scholen kunnen leerlingen bijvoorbeeld stimuleren niet te (gaan) roken, meer te bewegen of zich weerbaar op te stellen. Maar scholen hebben niet altijd voldoende geld en tijd.  Het programma Gezonde School biedt scholen de nodige ondersteuning een gezonde status te bereiken en te behouden.

 

De films

Om scholen te stimuleren ook activiteiten op te zetten om een gezonder leefklimaat te ontwikkelen, maken wij drie films, voor verschillende onderwijsniveaus:

  • basisonderwijs
  • voortgezet onderwijs
  • MBO's

In iedere film staat een school centraal. Hun initiatief voor een gezondere schoolomgeving dient als inspirerend voorbeeld voor andere scholen. De promotiefilms hebben een informatief karakter.

 

Opdrachtgever
RIVM
Project
Serie films over de handleiding Gezonde School
Datum
11-06-2014
Techniek
Canon EOS C100

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl