Terug naar overzicht

KiesBeter - Social media campagne

Instructiefilms kiesBeter.nl ? Kwaliteit van zorg

kiesBeter.nl

De website kiesBeter.nl is een openbare zorgportal die is ontwikkeld en t/m eind 2013 wordt beheerd door RIVM. De site is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Gebruikers vinden op de site vergelijkende informatie over met name de kwaliteit in de zorgsector.

Opdracht

Het RIVM heeft ons opnieuw benaderd voor een kiesBeter-film. Deze keer is de vraag om twee luchtig informatieve films te produceren voor een Social Media campagne over zorg en kwaliteit op de facebook-pagina van kiesBeter.nl. De korte  films zijn gedramatiseerde verhalen over een dementerende vader en een stel dat hun tweede kind verwacht. Hoe zoeken zij de beste zorg? Dat wordt in de films op een overtrokken manier in beeld gebracht.

Doel van de films

De films hebben als doel de kijkers bewust te maken van de keuze die ze hebben in de kwaliteit van zorg. Iedereen heeft keuzevrijheid binnen het huidige zorgstelsel, maar niet iedereen beseft dit. De absurdistische films triggeren dat besef door levensechte situaties over de top te presenteren. Deze vorm draagt bij aan de verspreiding van de films via Facebook.

"Rekel streeft naar de hoogste kwaliteit"Sharon van Sprang - Marketeer RIVM kiesBeter.nl
Opdrachtgever
RIVM
Project
Social Media Campagne
Datum
20-12-2012
Techniek
After Effects, Canon EOS 7D

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl