Terug naar overzicht

100% Dope Free Challenge

Casefilm over de online game

De vraag

In 2013 hebben de Dopingautoriteit, de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en sportorganisatie NOC*NSF opdracht gekregen van het ministerie van VWS iets te ondernemen om het dopinggebruik onder wielrenners terug te brengen.

De organisaties willen zich daarbij vooral richten op jonge renners. Allereerst werd gedacht aan nieuwe films van ambassadeurs van 100% Dope Free. Dit keer met wielrenners aan het woord als ambassadeur. Met die vraag kwam de Dopingautoriteit bij ons.

Omdat het om gedragsverandering gaat en een enkel filmpje een druppel op de gloeiende plaat is, hebben we gevraagd of we het groter mochten aanpakken. Samen met onze partner Groep, merkcreatie en communicatie, bedachten we een online game: de 100% Dope Free Challenge!

De 100% Dope Free Challenge

In de 100% Dope Free Challenge wordt de doelgroep geconfronteerd met verhalen van (ex-)wielrenners. Thorwald Venema, Rudi Kemna, Mike Teunissen, Kirsten Wild en Thijs Zonneveld leggen de spelers hun persoonlijke dilemma rondom doping voor, echte ervaringen van wielerprofessionals.

Ieder dilemma eindigt met de vraag: "Wat zou jij doen?". Spelers hebben vijf antwoord-opties, het ene antwoord is meer punten waard dan het andere antwoord. Na hun antwoord horen ze wat de profrenner zelf gedaan heeft en hoe hij daar nu tegen aan kijkt.

Spelers verhogen hun puntenaantal door ook de mini-game te spelen. Deelname aan de Challenge kon individueel in clubverband. In beide categoriĆ«n waren prijzen te verdienen.

In de casefilm over de Challenge is te zien wat de online game is en wat de resultaten zijn.

 

 

 

Opdrachtgever
Dopingautoriteit, KNWU en NOC*NSF
Project
100% Dope Free Challenge
Datum
28-03-2015
Techniek
Sony FS100, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl