Terug naar overzicht

Moodfilm Alcarta

Lanceerfilm ter introductie van Alcarta; de nieuwe atlas voor het voortgezet onderwijs

Alcarta

Uitgeverij ThiemeMeulenhoff heeft een nieuwe atlas voor het voortgezet onderwijs op de markt gebracht: Alcarta. De atlas is ontwikkeld in samenwerking met Westermann Gruppe, Europa’s grootste atlasmaker, Boddaert Geoproducties en het aardrijkskunde-onderwijs.

Meer dan 700 overzichtelijke, gedetailleerde kaarten en een uniek kleuren- en symbolensysteem voor intuïtieve navigatie. Alcarta maakt de wereld voor iedereen toegankelijk.

Voor de introductie van Alcarta hebben we naast deze moodfilm ook een aantal productfilms gemaakt. Deze draaien onder meer op de website van Alcarta.

Moodfilm

De film speelt in in op het thema 'verwondering'. Verwondering over het feit dat er eindelijk iets te kiezen is in de wereld van atlassen, maar ook verwondering over de mooie wereld waarin we leven. Alcarta opent die wereld. Om de link met de atlas te versterken hebben we relevante grafische elementen toegevoegd. De film bouwt op naar een climax waarin de wereld zich letterlijk ontvouwt tot de atlas.

Alcarta is op 10 november 2017 gelanceerd tijdens de KNAG-dag in Cinemec in Ede. Voor de introductie werd de film vertoond in een van de grootste bioscoopzalen van Europa.

"Als je films 'oohs' en 'aahs' oproepen weet je dat het gelukt is"Ria Geraets-Heijen - Marketingcommunicatie adviseur a.i. ThiemeMeulenhoff
Opdrachtgever
ThiemeMeulenhoff
Project
Alcarta
Datum
13-11-2017
Techniek
C300 met Cine primes

Meer informatie over deze productie

Paul Keyzer

Paul Keyzer

Telefoon: [06] 24635530

paul@rekelproducties.nl