Terug naar overzicht

Kringlooplandbouw

Animatie over biomassa in de landbouw en de rol van vee ten behoeve van een circulaire productieketen

Wageningen UR & Kringlooplandbouw

De Animal Sciences Group van Wageningen University & Research houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs m.b.t. gezondheid van mensen en dieren. Een van de vraagstukken waar de vakgroep zich mee bezig houdt is hoe we de groeiende wereldbevolking van voldoende eten kunnen blijven voorzien. 

Dankzij kringlooplandbouw is dat mogelijk met de bestaande landbouwgrond. Kringlooplandbouw werkt vanuit het principe dat er geen afvalstromen meer zijn. Dat kan als de productieketens van landbouw en veeteelt met elkaar verbonden worden tot een integraal landbouwsysteem.

 

 

De animatie

Met onder meer een animatie richt WUR zich tot het bedrijfsleven en de overheid. Zo wil de universiteit bijdragen aan de discussie over het toenemende voedselprobleem. Het inzicht van WUR kan de visie en beleidsontwikkeling be├»nvloeden. Omdat het hier een brede maatschappelijke kwestie betreft, moest de animatie ook voor consumenten te begrijpen zijn.

WUR heeft ons gevraagd een laagdrempelige, aantrekkelijke en duidelijke animatie te maken over Kringlooplandbouw. We hebben Nederlandse en een Engelse versie van de film gemaakt. 

Ook een animatie laten maken? Neem vrijblijvend contact met ons op: 030 2510424

Opdrachtgever
Wageningen University & Research
Project
Kringlooplandbouw
Datum
22-06-2018
Techniek
Illustrator, After Effects

Meer informatie over deze productie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl