Terug naar overzicht

Jij en je gezondheid

Voorlichtingsfilm over het contactmoment van vierdeklassers met de jeugdarts- of jeugdverpleegkundige van de GGD Amsterdam

Jij en je gezondheid

Het digitale 'instrument 'Jij en je gezondheid' van de GGD Amsterdam is ontwikkeld voor de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) om het contactmoment van jeugdarts of jeugdverpleegkundige met jongeren in het voortgezet onderwijs zo effectief en onderbouwd mogelijk in te vullen. 

Het instrument bestaat uit een online vragenlijst. De vragenlijst screent hoe het met een jongere gaat. Wat gaat goed? Zijn er aandachtspunten? Aan het eind van de vragenlijst  krijgt de jongere  tips en links naar websites, zodat ze zelf aan de slag kunnen met hun gezondheid. De jongere kan zelf aangeven of hij/zij nog een gesprek wil met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Sommige jongeren krijgen naar aanleiding van hun antwoorden op de vragen een uitnodiging voor een gesprek.

'Jij en Je gezondheid' is in 2015 ontwikkeld door de GGD Amsterdam en wordt nu door zes andere JGZ regio’s gebruikt. 

 

 

 

De film

Voor de jongeren de vragenlijst invullen, bekijken ze een informatieve film over het programma 'Jij en je gezondheid'. Tot schooljaar 2018/2019 gebruikte de GGD Amsterdam de film 'Gezond Leven? Check 't even!' die we in 2014 voor de GGD Gelderland-Midden hebben gemaakt. Omdat de invulling en de vormgeving van Jij en je Gezondheid anders zijn, heeft GGD Amsterdam ons gevraagd een eigen versie van de film te maken.

Vraag was om een kortere en meer eigentijdse versie van de oorspronkelijke film, met gebruikmaking van de vormgeving uit het instrument van de GGD Amsterdam. 

De film wordt gebruikt door alle JGZ regio’s die aangesloten zijn bij Jij en Je Gezondheid. Om deze reden staan er geen verwijzingen naar de GGD Amsterdam in de film.  

"Oog voor inhoud en kwaliteit én snel!"Livia Kalma – Projectleider ‘Jij en Je Gezondheid’ in het voortgezet onderwijs
Opdrachtgever
GGD Amsterdam
Project
Jij en je gezondheid
Datum
17-09-2018
Techniek
Panasonic Cinema Varicam

Meer informatie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl