Terug naar overzicht

Gezond leven? Check 't even!

Film over het gezondheidsonderzoek van de GGD bij 14-jarigen

Gezond leven? Check 't even!

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Gelderland-Midden heeft een tool ontwikkeld voor het gezondheidsonderzoek bij 14-jarigen in het voortgezet onderwijs. De tool 'Gezond leven? Check 't even!' bestaat uit een online vragenlijst met vragen op het gebied van gezondheid, leefstijl en op psychosociaal vlak. Aan de hand van hun antwoorden krijgen leerlingen op maat terugkoppeling met tips en adviezen. Ook is er de mogelijkheid een jeugdarts of -verpleegkundige van de JGZ te spreken.

Voor de tweedeklassers de vragen beantwoorden bekijken ze met de klas eerst de een korte, informatieve film die wij gemaakt hebben.

De film

De film is een bewerking van de film die we eerder hebben gemaakt voor dezelfde opdrachtgever: 'Gezond Leven? Check 't even!' voor vierdeklassers in het voortgezet onderwijs.

Vraag was om een een aantal scenes uit deze film te vervangen door opnames met tweedejaars leerlingen, zodat deze doelgroep zich beter kan vereenzelvigen bij het kijken van de film. Ook is de voice-over in deze film op details aangepast. In de film krijgen de leerlingen informatie over de gezondheidscheck van de GGD. Na het zien van de de film vullen de scholieren zonder verdere toelichting de online vragenlijst in.

Alle filmversies van de introductiefilm Gezond Leven? Check 't even! kun je ook zien op de website van VGGM waar GGD Gelderland-Midden onderdeel van uitmaakt.

"Boodschap mooi verbeeld"Janine Bezem - afdelingshoofd Jeugdgezondheidzorg GGD Gelderland-Midden
Opdrachtgever
GGD Gelderland-Midden
Project
Gezond leven? Check 't even!
Datum
08-01-2019
Techniek
Canon EOS C100

Meer informatie

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

Telefoon: [06] 21277918

maaike@rekelproducties.nl