Instructiefilm laten maken

Krachtig servicemiddel

 

Een goede instructiefilm laten maken loont. Ze zijn commercieel inzetbaar en ontlasten serviceafdelingen. Door ons te verdiepen in jouw materie helpen we bij het bepalen van de juiste vorm. Wij maken instructiefilms in de vorm van animatie of live action video, maar ook combinaties daarvan.

 

Video of animatie?

Wil je een instructiefilm laten maken? Dan is het bepalen van de vorm een belangrijke stap. Samen kijken we eerst naar de inhoud en bepalen dan welke vorm het meest geschikt is. Wij maken films in alle mogelijke vormen. Van puur animatie tot compleet gefilmde instructievideo's en alles wat er tussen in ligt. Een instructiefilm waarbij we animaties in de video verwerken is dus ook goed mogelijk. Dat zie je bijvoorbeeld in de instructiefilm over de traplift van Thyssenkrupp. We hebben deze video verrijkt met animaties waarin we extra informatie communiceren. Zo geven we meer info in minder tijd en wordt de instructiefilm aantrekkelijker.

 
 

Uitleg van een applicatie of website

Heb je een website of een app die uitgelegd moet worden? Ook hiervoor kun je bij ons instructiefilms laten maken. Met behulp van geanimeerde aanwijselementen nemen we de kijker stap voor stap mee langs de belangrijkste punten van jouw applicatie. De verschillende schermen en buttons plaatsen we in een dynamische omgeving. Zo houden we de film aantrekkelijk en zal de informatie beter blijven hangen. Een helder voorbeeld van deze vorm zie je terug in de serie instructiefilms die we voor Veiliginternetten.nl hebben gemaakt. 

Instructie voor medewerkers

Instructiefilms zijn goed inzetbaar bij het opleiden van personeel, bijvoorbeeld voor het overbrengen van regels omtrent veiligheid en hygiëne. Dit soort films bieden we vaak aan als onderdeel van een e-learning traject dat (nieuwe) medewerkers moeten volgen. Maar je kunt ook instructiefilms laten maken om je personeel een bepaald softwaresysteem eigen te laten maken. Dit doen we in een serie instructiefilms voor BLOM-DSW. Iedere animatie legt uit hoe een bepaald onderdeel van het systeem werkt. Daarbij leent het ene onderdeel zich het best voor een screenshotanimatie, andere laten zich beter uitleggen met getekende beeldelementen

 
 

Instructiefilms bij (medische) apparatuur

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Dat heeft o.a. tot gevolg dat mensen steeds vaker te maken krijgen met nieuwe apparatuur of aanpassingen daarop. Zeker in de zorgsector is het van levensbelang dat deze apparatuur op de juiste manier wordt ingezet en gebruikt. Het laten maken van een instructiefilm helpt daar enorm bij. Met de inzet van instructiefilms hoeven gebruikers veel minder te lezen en wordt de informatie op een aantrekkelijke manier overgebracht. De informatie blijft hierdoor veel beter hangen en belangrijker nog, het vergroot de veiligheid. Een mooi voorbeeld is een serie instructiefilms die we voor Saltro hebben gemaakt. In deze serie leggen we op een nuchtere en heldere manier de werking van een aantal medische apparaten uit.


De voordelen van een instructiefilm

 • - Informatie blijft veel beter hangen
 • - Je ontlast service afdelingen
 • - Je laat bij voorbaat zien dat je sterk klantgericht bent
 • - Je kunt nuchtere info toch sterk communiceren
 • - Instructiefilms komen modern en zeer professioneel over
 • - Service vóór de koop
 • - Ondersteuning tijdens gebruik en achteraf

Een instructiefilm in 7 stappen

 • - Kennismaking / briefing
 • - Concept (animatie / video / combinatie)
 • - Scenario / storyboard
 • - Draaidag(en)
 • - Montage / animatie
 • - Implementatie
 • - Fine-tuning


Onze werkwijze voor het laten maken van een instructiefilm

Een instructiefilm maken start met het bepalen van de beeldvorm. Met een achtergrond in het onderwijs en ervaring bij Schooltelevisie hebben we precies de kennis in huis die nodig is om de informatie te vertalen naar de juiste beeldtaal. In een creatief proces bepalen we vervolgens hoe we de informatie aan de doelgroep aanbieden. Daarbij zijn de kijksetting en leeftijd van de doelgroep bepalende factoren. Kijkt de doelgroep de instructiefilm achter een computer, dan kunnen we de film ook interactief maken.

Als het concept is uitgewerkt schrijven we het script. Afhankelijk van de gekozen vorm plannen we ondertussen de draaidag(en) en/of starten we met illustreren en animeren. In het hele proces trekken we samen op. Als opdrachtgever ben je ongetwijfeld meer thuis in jouw materie. Als we dat koppelen aan onze expertise komen we altijd tot een perfect eindresultaat. Daar gaan we voor!"Conceptueel sterk"

"Door een goede ervaring uit het verleden kwamen we al snel uit bij Rekel om een serie instructiefilmpjes te ontwikkelen. Rekel is een partij die goed meedenkt, gevraagd en ongevraagd advies geeft en conceptueel heel sterk is. De samenwerking is prettig en informeel. Bovendien kun je vertrouwen op hun kwaliteit, kundigheid en professionaliteit."

Esther Tersteeg - communicatieadviseur Saltro

Meer referenties bekijkenOok een instructiefilm laten maken?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken

Bel (030) 2510424

of vul onderstaand contactformulier in

 


*
*
*
* Verplicht veld