Corporate film laten maken

Krachtige bedrijfscommunicatie

Laat je corporate film maken door creatieve filmmakers. Makers die weten wat positioneren is. Wij zijn een compact bureau dat met film corporate communicatie echt versterkt. Samen met opdrachtgevers kiezen wij het liefst tijdens een creatief proces voor video, animatie of een combinatie van beide. Films maken voor bedrijven, daar zijn wij goed in. Als we maar kunnen raken!

Film of animatie?

Wil je een corporate film laten maken? Dan is het bepalen van de vorm een belangrijke stap. Ieder bedrijf is anders en doelgroepen kunnen veel van elkaar verschillen, corporate films dus ook. Wij maken films in alle mogelijke vormen. Van puur animatie tot compleet gefilmde corporate stories en alles wat er tussen in ligt. Welke vorm voor jouw organisatie het best is bepalen we graag samen. Waar passend zetten we een drone in of combineren we video met animatie. Dat zie je bijvoorbeeld in de corporate film die we voor bbn adviseurs hebben gemaakt. Door het toevoegen van subtiele animaties ontstaat een nieuwe dimensie; een extra laag waarin je van alles kunt communiceren en waarmee je je  corporate film naar een hoger niveau tilt.

 

De juiste beeldtaal

Voor Rekel is het essentieel om films te maken die aansluiten bij de communicatieplannen van onze opdrachtgevers. Als je door ons een corporate film laat maken kun je erop rekenen dat we ons verdiepen in jouw organisatie, je doelgroep en natuurlijk de boodschap. Vervolgens gaat het om de vertaling naar de juiste taal, zowel in woord als in beeld. Dat levert mooie corporate films op die passen bij de bedrijfscultuur en de communicatiemix. Een voorbeeld daarvan is de corporate film die we voor Hilco hebben gemaakt, waarin ook animatie is verwerkt. De film communiceert de belangrijkste waarden van het bedrijf: het maken van sterke verbindingen. En over taal gesproken, de film is in drie verschillende talen beschikbaar. Engels, Duits en Spaans. Maar dat had ook Thais, Fries of Mandarijn kunnen zijn.

Communiceren op gevoelsniveau

Door een corporate film te laten maken versterk je het imago van jouw merk of organisatie. Een goede reden om dit middel mee te nemen in de merkstrategie. Je kunt je film nog sterker maken door gebruik te maken van emotie. Je neemt hiermee afstand weg en vergroot de betrokkenheid van je doelgroep met jouw organisatie. Onze ervaring is dat ieder bedrijf een corporate story heeft dat op gevoelsniveau verteld kan worden. Film is het ultieme middel om dit toe te passen. Zo wordt je corporate film een echte moodfilm. Niet alleen extern, ook intern heeft het laten maken van een corporate film  impact. Het is een prima middel om de company pride een pep te geven. Dit effect hebben we o.a. bereikt met een moodfilm voor NEVI over de impact van inkoop en supply management.

 

Corporate film animatie

Corporate films krijgen steeds vaker de vorm van animatie. Logisch, want met animatie kun je van alles vertellen wat met video lastig of zelfs onmogelijk is. Daarbij is het mede dankzij technologische ontwikkelingen relatief eenvoudiger geworden om animaties te laten maken. Wanneer je corporate film een animatie moet worden hangt af van veel factoren. Is de inhoud abstract? Kunnen we wel/niet in Nederland (Duitsland/BelgiĆ«) filmen? Past het bij je organisatie? We gaan daarover graag met je in gesprek. Een goed voorbeeld van een mooie corporate animatie is de film die we voor The Next View hebben gemaakt. In deze corporate film hebben we gekozen voor een variatie aan verschillende animatiestijlen. Mede dit illustreert de grote diversiteit aan datagerelateerde opdrachten die dit bedrijf uitvoert.


De voordelen van een corporate film

 • - Beste middel om je organisatie te presenteren
 • - Positioneert sterk
 • - Je kunt er op gevoelsniveau mee communiceren
 • - Versterkt het imago van je organisatie
 • - Modern en eigentijds
 • - Positief effect op de company-pride
 • - Corporate films zijn multi-inzetbaar

Een corporate film laten maken in 7 stappen

 • - Kennismaking / briefing
 • - Concept (animatie / video / combinatie)
 • - Scenario / storyboard
 • - Draaidag(en)
 • - Montage / animatie
 • - Implementatie
 • - Impact


Onze werkwijze voor het laten maken van een corporate film

Een corporate film maken start met het bepalen van de beeldvorm. In een creatief proces gaan we op zoek naar de kern van de boodschap en de belangrijkste waarden van jouw organisatie. Vervolgens bepalen we hoe we de informatie aan de doelgroep aanbieden. Daarbij zijn kijksetting, doel en doelgroep bepalende factoren. Het kennen van deze factoren is voorwaarde om je doelgroep te kunnen raken. Zo komen we tot een effectieve corporate film met impact.

Als het concept is uitgewerkt schrijven we het script. Afhankelijk van de gekozen vorm plannen we ondertussen de draaidag(en) en/of starten we met illustreren en animeren. Na de draaidag(en) of illustratiefase monteren we de corporate film. In het hele proces trekken we samen op. Als opdrachtgever ben je ongetwijfeld meer thuis in jouw materie. Als we dat koppelen aan onze expertise komen we altijd tot een perfect eindresultaat. Daar gaan we voor!"Wij zijn overtuigd met een eigenwijze aanpak"

"Ons 50-jarig jubileum was aanleiding om te kijken hoe we bbn adviseurs kernachtig aan een groot publiek konden presenteren. Rekel Producties overtuigde ons met een eigenwijze aanpak en het resultaat laat zien dat Rekel niet alleen uitvoert, maar ook meedenkt om er het beste product van te maken: een corporate film die door de doelgroep wordt ervaren als 'heel professioneel' en 'zeker geen standaard corporate filmpje'.Maarten Pullen - afdelingsmanager & adviseur bbn adviseurs

Meer referenties bekijkenOok een corporate film laten maken?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken

Bel (030) 2510424

of vul onderstaand contactformulier in

 


*
*
*
* Verplicht veld